designed by Anny Habing |© 2008 - 2014

 

 

verhaal

omschrijving

newbuttonClown Aniek

Dit verhaal gaat over Clown Aniek die helpt Joep de Leeuw ontsnappen uit het circus. Wilde dieren horen in de vrije natuur. Website: www.wildedierendetentuit.nl

newbuttonPesten

Dit wordt een verhaal voor de basisscholen en gaat over Ilse die gepest word.

newbutton Jan Klaassen red prinses

Dit verhaal gaat over het redden van de prinses die gevangen is door een draak. Na een zoektocht en met behulp van wat dieren probeert Jan de prinses te redden.

newbutton

 

newbutton Carnavalsuitnodiging

Tim en Jasper krijgen een carnavalsuitnodiging van de koning. Er moet nog wel een taart gebakken worden. Jasper gaat bakken, als dat maar goed gaat. Leuk kort verhaal.

newbutton Voor het goede doel

Dit verhaal gaat over Rien en Frank die voor het goede doel geld gaan inzamelen. Maar helaas wil de boef het geld ook.

newbutton Verhuizen

Het verhaal gaat over gevoelens. Bart gaat verhuizen en dat vind hij niet leuk. Hij en zijn vriendin Roos bedenken een plan.

newbutton Poekie mag naar buiten

Poekie het biggetje mag voor het eerst naar buiten. Als hij even rond mag kijken is hij zijn moeder kwijt. Kort verhaaltje voor jonge kinderen.

newbutton Naar het ziekenhuis

Tim moet  naar het ziekenhuis. Hij is een beetje bang. Jasper snapt er helemaal niets van. Hij mag niet mee. Hij probeert toch stiekem in het ziekenhuis te komen.

newbutton Grote smurf is ziek

Het gaat over Klungel en Potige smurf moeten een speciale bloem zoeken die nodig is om Grote Smurf beter te maken. Maar Gargamel ligt op de loer om de smurfjes te pakken. Spannend verhaal.

Juf Sissi is jarig

Het verhaal gaat over juf Sissi. Zij  wordt morgen 30 jaar en heeft het nog heel druk. Ze wil naar huis, maar de deur van de school zit op slot. Ze kan er niet meer uit.
Beer en agent hebben een idee.

Sinterklaas krijgt een ongeluk

Pietje gaat voor het eerst mee met Sinterklaas om cadeaus rond te brengen, maar hij moet nog heel veel leren. Dan gebeurt er een ongeluk. Wat moet Pietje nu doen. Een klein lesje over wat te doen bij een ongeluk. Een grappig verhaal.

Een spannende kerst

Het is in het jaar 1846 en vlak voor Kerst. Hans heeft ruzie met de moeder van het weeshuis gemaakt en is weggelopen. Onderweg komt hij een oude vrouw tegen die hem een schatkaart geeft. Hij gaat op zoek naar de schat. Een schurk heeft alles gehoord en probeert de schatkaart te stelen. Een verrassend einde. Dit verhaal speelt zich buiten af.

Een dag bij de brandweer

Richard heeft een prijs gewonnen, hij mag een dag mee met de brandweer.
Dit verhaal speelt zich eerst binnen af en daarna buiten.

Teddy in het toverbos

Teddy zoekt het gestolen eten en wordt zelf gevangen door de koning. Zijn vriend konijn bevrijd hem met behulp van aap en muis en de kinderen.

Op zoek naar de schatkist

Dit verhaal gaat over kabouter die op zoek gaat naar een schatkist. Hij krijgt aanwijzingen via raadsels van Uil. Het speelt zich buiten af in de herfst.

Geheime missie

Dit verhaal gaat over Karin. Haar tante komt een goochelshow geven, maar die zit vast in de file. Dan komt er een olifant met een geheime missie en Karin en de kinderen gaan hem helpen. Dit verhaal is voor 1 speler en duurt 20 tot 30 minuten. Het speelt zich binnen af.

Buurtfeest

Dit verhaal gaat over Tim die samen met de buurman slingers gaat ophangen voor het buurtfeest. Maar meneer Mopperpot vind het niet leuk.
Het speelt zich buiten af en duurt ongeveer 10 tot 15 minuten en is voor 1 speler.
Het is voor jongere kinderen.

Van vijanden naar vriendjes

Hond en kat zijn geen vrienden van elkaar. Maar als de dierenvanger kat heeft gevangen, komt hond haar helpen. En uiteindelijk worden ze vrienden.

Communicatie

Tim speelt een spel op de computer, dan valt deze ineens uit. Het blijkt dat de stroom is uitgevallen. Nu moet hij iets verzinnen om met zijn vriend Dennis te communiceren.

Wereldreis

Brenna gaat een werelreis maken. Ondertussen maakt ze een liedje. Dit liedje is voor Wim die niet meekan. Egypte, China en Australië worden beschreven.

De Olifant

Dit is een verhaal voor de allerkleinsten (2-3 jaar) en gaat over Jan Klaassen die heeft gehoord dat er een olifant is ontsnapt uit de dierentuin. Hij gaat kijken in de tuin.

Gedoe in de keuken

Tim en Jasper mogen helpen in de keuken, maar de lieve kok is vervangen door een boze kok. Deze is heel streng en Jasper en Tim moeten een pizza maken. Dan wordt ook nog steeds het eten weggepakt. Wie zou daar achter zitten?

Moederdag

Dit verhaal speelt zich buiten af en gaat over Tim die een tekening gaat maken voor Moederdag. Hij moet zich steeds verstoppen voor moeder en als hij eindelijk klaar is verdwijnt zijn tekening spoorloos.

Waar zijn de paaseieren?

De paashaas raakt zijn mandje kwijt. Hij gaat samen met kuiken zoeken. Chocootje is dol op chocolade en vind een mandje met eieren. Een grappig verhaal.

In het verzorginstehuis

Dit verhaal is geschikt voor oudere mensen!!
Dit is een komisch verhaal over een echtpaar. Hij is doof en zij is een beetje vergeetachtig.

Anneke en het boek

Anneke valt in slaap en droomt over letters. Dit verhaal duurt ongeveer 20 minuten en is geschikt voor kleuters. Ze leren een paar letters.

Elfje maakt zomer

Dit is een kort verhaal voor peutertjes en duurt ongeveer 5 min. Het gaat over de jaargetijden. Elfje wil alvast zomer en slaat de lente over.

De verwarde koning

Marlien en Roos krijgen een rondleiding van de koning in zijn kasteel. Maar de koning stoot zijn hoofd. Vanaf dat moment is hij de kluts kwijt. Dit is een komisch verhaal.

Kan Tim het bos redden

Konijn vraagt of Tim een idee heeft, want er is een man die het bos wil omhakken. Tim heeft een slim plan.

Tim en Jasper verdwaald

Tim en Jasper lopen weg. Ze komen in het bos en daar wordt Tim gevangen genomen door een rover. Een spannend verhaal.

Het monster

Tim ontmoet een prinses die achterna wordt gezeten door een monster. De prinses wordt gezocht door de koninklijke oppasser. Dit is een komisch verhaal.

Een geheim in het kasteel

Tim mag naar het kasteel van de prinses. Daar spelen ze in de torenkamer. Maar wat is daar nog meer? Leuk verhaal.

Tim en Jasper aan zee

Tim en Jasper gaan naar zee. Daar ontmoeten ze een zeehond en een circusdirecteur die de zeehond wil vangen. Is een spannend verhaal.

De verdwenen prinses

De prinses is ontvoerd door een rover. Met behulp van het publiek komt Tim erachter waar ze is. Spannend verhaal.

De akelige heks

Tim en Jasper gaan in het bos een hut bouwen, maar daar krijgen ze van een konijn te horen dat er een akelige heks is. Ze gaan het konijn helpen.

Tim bij de indianen

Tim wordt terug in de tijd getoverd en komt bij de indianen. Informatief verhaal over indianen

Beestenboel

Hond vind het niet meer leuk op de boerderij en trekt de wijde wereld in, samen met poes.In het bos zijn allerlei dieren. Ook een wolf. Spannend.

Misty en Joost

Misty is een muis en Joost is een konijn. Ze zijn in de dierenwinkel. Dit is een tafelspel. (wordt uitgelegd vóór het verhaal) Leuk verhaal.

Kamer opruimen

Dit is een verhaal over zintuigen. Roel moet zijn kamer opruimen van zijn moeder. Hij wil dat niet doen, totdat zijn blinde opa Jan op visite komt en er over valt.

Naar oma toe

Een verhaal over verkeersregels. Daan gaat alleen naar oma en krijgt hulp van verkeerbeer.

Prinses Miny wordt betoverd

Dit is een verhaal waarin dankjewel en alstjeblieft wordt geleerd. De lieve prinses Miny wordt betoverd in een brutale prinses. De butler moet haar weer manieren leren.
Leuk verhaal.

Test Piet en Stuntel Piet

Een heel kort verhaal. Dit heb ik gemaakt voor het inhalen van Sinterklaas.

Oki Doki wordt zwarte Piet

Oki Doki is een olifant en wil heel graag zwarte Piet worden. Hij krijgt les van de pieten. Een leuk sinterklaasverhaal.

De mijter van Sinterklaas

De mijter van de Sint waait af. Een boef vind hem en wil er geld voor hebben. De pieten zijn hem te slim af. Grappig verhaal.

Op zoek naar een kerstboom

Tim en Jasper gaan op zoek naar een Kerstboom. Daar is een man die heel veel bomen wil omhakken. Ze worden geholpen door een boskabouter. Dan is er een verrassing voor de dieren in het bos.

Wintercircus

Buiten staat een sneeuwpop vlakbij het circus.Het lijkt hem leuk om ook in het circus op te treden. Dan komt clown Theo die helpt hem. Verhaal met humor.

Nick, mam en de boef

Als Nick te horen krijgt dat er een boef los loopt dan probeert hij hem te vangen, maar de boef vangt hem. (origineel is van Jil van de Ven, ik heb de namen veranderd)

Tim doet boodschappen

Dit is een heel kort verhaal voor peuters en gaat over een jongentje die suiker moet halen, maar hij ziet allerlei andere dingen.